Aktiviteter i hallen

Fotball

Kunstgress med internasjonale mål

Underlaget i Kongsvingerhallen er kunstgress, spesielt tilpasset fotball. Banen har internasjonale mål og kan i treningsøyemed deles opp med skillevegger i seks enheter av ulik størrelse.

Fast tribune har 730 sitteplasser og 206 ståplasser og mobile tribuner har 1100 sitteplasser. Totalt har hallen 2256 ståplasser på tribunene. Kun ståplasser: ca. 3500 tilskuere

KIL toppfotball og idrettsfag ved Norges Toppidrettsgymnas Kongsvinger og Øvrebyen vgs. og en rekke klubb og bedriftslag i distriktet bruker hallen regelmessig. I tillegg arrangeres turneringer og cuper. Fordi banen har internasjonale mål, er vi også vertskap for kretslag og landslag.

Amerikanske idretter leier hallen til treninger og samlinger i amerikansk fotball og lacrosse.

Vi tilrettelegger treningssamlinger for alle nivåer, inkludert treningsøkter, kamper, sosiale aktiviteter, bespisning og overnatting.

Belysning under kamper: 600 lux i snitt .

Sertifikat nummer NO-91180059

Type kunstgress : Saltex – Drop 4008 MTRX , Kunstgress for fotball
Bane : Kongsvingerhallen , 2012 Kongsvinger
Insatllert av : Unisport
Produsent : Saltex 

Banene oppfyller alle funksjonskrav til kunstgtress for breddefotball.

4. september 2018 – Kiwa Isa Sport Nordic

Klatring

Kongsvinger klatreklubb arrangerer klatreaktiviteter og kurs. Klubben har arrangert NM i klatring, Norges Cup stevner og andre konkurranser. Klubben arrangerer jevnlig ulike kurs og klatreaktiviteter.

Klubben har arrangert NM i klatring, Norges Cup stevner og andre konkurranser. 

Prøv ut dine ferdigheter på 4 nivåer
Kongsvingerhallen har fire klatrevegger. En på 10 og en på 13 meter. Vi har 20 meter høy tredimensjonal konkurransevegg med overheng opp til 47 grader, samt Moonboard.

Kongsvingerhallen har fire klatrevegger. En på 10 og en på 13 meter. Vi har 20 meter høy tredimensjonal konkurransevegg med overheng opp til 47 grader, samt Moonboard.

Faste kvelder i klatreveggen er mandag og onsdag kl. 18.00-20.00. Medlemmer har et utvidet tilbud med klatring på fredager kl. 18.00-20.00. Klatringen er åpen for alle, men minimum NKF topptaukurs kreves for å sikre. Personer med NKF sikringskort (ledkurs/topptaukurs/brattkort) kan ha med seg flere klatrere som den har ansvaret for.

Klatreklubben kan dessverre ikke bemanne veggen fast med sikrere på klatrekveldene, men tilbyr jevnlige kurs. Har du lyst til å prøve? Ta kontakt med klubben på e-post eller send en forespørsel på klubbens Facebook side.

Medlemskap i Kongsvinger klatreklubb tegnes via https://minidrett.nif.no.
Pris kr. 150,- pr. år.

Vi er tilgjengelige for diverse ulike arrangementer som

firmabesøk, teambuilding, utdrikningslag, bursdager og lignende.

Priser: Veggleie medlemmer 50,- Veggleie ikke medlemmer 70,-Skoleie 30,- Seleleie 20,- Årskort 1100,- Halvårskort 700,- Kursavgift medlemmer 600,- Kursavgift ikke medlemmer 800,-

VIPPS nummer: 739902

To typer kurs:

Nødvendig utstyr til kursene er inkludert i kursprisen. Det anbefales klær egnet for klatring og normal fysisk form. Deltager må ha fylt 13 år innen siste kursdag. Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurs.

Topptaukurs: Det kurses i sikring på topptau, sikringsteknikk og teori. Kurset krever ingen forkunnskap. Bestått topptaukurs gir mulighet til å sikre på topptau inne og ute. Klatreklubben arrangerer topptaukurs fast annenhver måned, men også utenom dette ved forespørsel. Varighet: 3 timer. Påmelding skjer til kongsvingerklatreklubb@gmail.com. Forbehold om ledige plasser.

Led/brattkortkurs: Det kurses i sikring og klatring på led. Forkunnskap: Topptaukurs/topptaukort. Klatreklubben arrangerer led/brattkortkurs fast annenhver måned, men også utenom dette ved forespørsel. Bestått kurs gir mulighet for å sikre og klatre på led både i. Ledkurs er det samme som brattkort. Varighet: 3 timer.

E-post: kongsvingerklatreklubb@gmail.com Leder: Johan Borstad. Tlf: 920 68 057 Facebook: Høydeskrekk Kongsvinger klatreklubb Instagram: @kongsvinger_klatreklubb

Les mer

Treningssamlinger

Vi har alt du trenger for en vellykket treningssamling

  • Topp treningsforhold
  • Rimelig overnatting i klasserom i hallen
  • Rimelig og god mat
  • Svømmehall, bowling og butikker i gangavstand
  • Festningen, Øvrebyen og andre spennende severdigheter i gangavstand


Vi har mange lag på treningssamlinger hvert år, først og fremst er det fotballag som er gjester oss men også amerikansk fotball og lacrosse er faste gjester på Kongsvinger.
Våre flotte KIL damer har hatt mange vellykkede hjemme-samlinger i Kongsvingerhallen.

Kontakt oss gjerne for et uforpliktende tilbud.

Annen idrett

Spesifikasjon tildekningsarealer:

Hallen er tilrettelagt for mange ulike aktiviteter og har parkett sportsgulv med håndballmål, innebandyvant, volleyballnett og basketballstativ. Golvet er ellers godt egnet til turn, dans, kampidretter og alle typer innendørsaktiviteter på linje med vanlige idrettshaller.

Av utvendig anlegg, har Kongsvingerhallen to sandvolleyballbaner og en treningsbane for fotball med naturgress.

Ta kontakt med oss for booking av tider.

Utradisjonelle muligheter
Sportsaktiviteter av litt utradisjonell karakter er også fullt mulig, Kongsvingerhallen har vært base for Rally Norway med start og ankomst midt i hallen. Hallen brukes også til agility og annen trening med hund, golftrening, modellflyging, casting og andre aktiviteter.